IHMISETULKOMAAT April, 1st 2012 by

Kambodžalaisnuoren elämä

Download PDF

Kuorittuja bambuja käytetään huonekalujen valmistamiseen.

Julkaistu alunperin 20.11.2011. Samath syntyi Kambodžan ja Vietnamin rajalla Kom Pong Ron kaupungissa. Hänen isä on liikemies ja äiti maanviljelijä. 21-vuotias Samath on nuorin kuudesta sisaruksesta. Lapsuus kului kahdeksanvuotiaasta saakka koulussa, kavereiden kanssa jalkapalloa pelaten ja perheen riisiviljelyksillä auttaessa.

Kuukausi sitten hän muutti yksin pääkaupunki Phnom Penhiin opiskelemaan kauppatieteitä. Hän asuu pienessä kerrostalohuoneistossa setänsä kanssa ilman omaa huonetta. Kuukauden kuluttua hän muuttaa munkkiserkkunsa avustuksella pagodiin.

Tyypillisenä arkipäivänä hän herää yhdeltätoista aamupäivällä, pukee päälleen koulupuvun – suorat housut ja valkoisen kauluspaidan – ja pyöräilee yliopistolleen. Neljältä hän pyöräilee tunnin matkan takaisin setänsä asunnolle ja jatkaa opiskeluitaan kymmeneen asti, jolloin hän lähtee töihin läheiseen hostelliin.

Yövartijan tehtäviin kuuluu alueen valvomista ja bambupuun runkojen kuorimista veitsellä. Usein hän ottaa oppikirjansa mukaan, jotta ehtisi opiskella riittävästi. Vaikka työ viekin energiaa, on hänen pakko tehdä sitä voidakseen ostaa kirjoja ja ehkä jonain päivänä tietokoneen viidenkymmenen dollarin kuukausipalkallaan. Aamukuudelta hän palaa kotiinsa ja nukkuu viisi tuntia ennen kuin herää ja lähtee opiskelemaan.

Viikonloppuisin hän ei opiskele kauppatieteitä ja silloin aikataulu on vapaampi. Hän pyöräilee pagodin puistoon lukemaan kirjoja – yrityksen johtamista ja englannin alkeita.

Tällä hetkellä Samath ei ole tyytyväinen elämäänsä, mutta tulevaisuuden tavoitteita hänellä on.
– Ennen en päässyt matkustamaan paljoa. Nyt kun muutin pois niin ikävöin perhettäni paljon. Oman perheen voisin perustaa kolmikymppisenä ja vanhempana haluan olla maailmankuulu liikemies.

Jos diggasit tästä kirjoituksesta niin jaa eteenpäin!

Lisää luettavaa

0 Kommenttia

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>