ILMIÖTULKOMAAT April, 1st 2012 by

Wat Phnomin prostituoidut

Download PDF

Kälynen kuva antamassa kuvaa puistosta.

Julkaistu alunperin 31.1.2012. Paluu Helsinkiin ja arkeen ottaa koville ja ikävä lämpöön tuntuu. Kaikenlaista tuli nähtyä ja koettua: slummeja, aseita, huumeita, villejä tarinoita, prostituoituja. Juttua pitäisi tulla myöhemmin. Pitää kuitenkin hoitaa ensin pois alta vanhempia projekteja. Edellä mainitut aiheet ylipäänsä ovat vielä sen verran laajoja kokonaisuuksia, ettei niistä voi kirjoittaa kieli poskessa. Jos suunnitelmat käyvät toteen, niin edessä saattaa olla kesän lopussa uusi tutkimusmatka mestoille. Jotta puheille olisi kuitenkin edes jotain vastinetta, niin tässä tarina pienimuotoisesta prostituutiokenttätutkimuksesta.

Wat Phnom mainitaan Phnom Penhin matkaoppaissa yhtenä kaupungin oleellisimmista temppeleistä. Kiinnostava yksityiskohta on, että sitä ympäröivä puisto on tukikohta prostituoiduille.

Misha, guesthousessani pari kuukautta asunut kazakstanilainen kääntäjä oli oppinut khmerin alkeet. Päiväkävelyllään puistossa hän oli kuullut paikallisen miehen ja naisen neuvottelevan hinnoista. Nainen ehdotti yhtä dollaria, joka oli kuitenkin liikaa ääneen tuhahtavalle miehelle. Mies tinki hinnan kahteentuhanteen rieliin, puoleen dollariin, johon nainen nyökkäsi. Kyseessä oli kaupankäynti naisen palveluista.

Kiinnostuin, ja Misha lupasi viedä kaksi muuta guesthousen vierasta ja minut kierrokselle puistoon. Päällisin puolin Yhdysvaltain suurlähetystön vieressä sijaitseva puisto näytti aivan tavalliselta viheralueelta tavallisine ihmisineen, mutta uudella näkökulmalla palaset alkoivat loksahdella paikoilleen: yksinäisiä miehiä puistonpenkeillä ja naisia kahden, kolmen vahvuisissa iskuryhmissä.

Yritimme olla mahdollisimman uskottavan näköisiä asiakkaita madellen hitaasti soratiellä ja tehden katsekontaktia naisten kanssa. Äänittimeni oli rintataskussa piilossa tallentaen mahdolliset kontaktit naisten kanssa.

Tässä on yksi niistä klipeistä.

Wat Phnomin prostituoidut by teleportaasi

Jos diggasit tästä kirjoituksesta niin jaa eteenpäin!

Lisää luettavaa

1 Kommentti

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>