MUSIIKKI May, 18th 2012 by

Jyrockin pyhä kolminaisuus

Download PDF

Ahkerat järjestäjät, laadukkaat esiintyjät ja innokas yleisö ovat ne peruspilarit, joiden varassa Suomen vanhin sisäfestivaali Jyrock on menestynyt jo 27 vuotta. Visio-TV:n videoreportaasissa käsitellään tapahtumaa näistä kolmesta näkökulmasta.

Jyrock on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan vuosittainen musiikkifestivaali, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1985. Vuoden 2012 festivaalit pidettiin 20.-21. huhtikuuta. Esiintyjinä olivat mm. Husky Rescue ja Siinai. Artistivalinnoissa Jyrock luottaa valtavirrasta poikkeavaan musiikkiin ilman genrerajoitteita.

– Jyrockin idea on aina ollut, että semmoiset bändit otetaan jotka ehkä hetken kuluttua nousee, tiivistää muusikko Heikki Salo, joka oli mukana järjestämässä jo vuoden 1986 Jyrockia.

Salo toimi yhtenä tämänvuotisen festivaalin juontajista. Juontamassa nähtiin myös tv-toimittaja Arto Nyberg. Vaikka Jyrockilla on vankka suosio, ei tapahtuman mittakaavaa ole ruvettu kasvattamaan.

– Mä voisin kuvitella, että jos tulisi jonkinlaisia kunnianhimoja laajentaa festivaalia, niin sitten se jossain vaiheessa varmaan karahtaisi, Miljoonasade-yhtyeestä tunnettu Salo pohtii.

Visio-TV on Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden netti-tv. Ryhmän muuhun tuotantoon voi tutustua osoitteessa visiotv.jyu.fi.

Lisää luettavaa

0 Kommenttia

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>