Unelmien alkutaipaleella

Download PDF
Post Our Dreams

Olli Lukkari unelmoi ihmisten inspiroimisesta.

Viime kesänä perustettu Post Our Dreams -sivusto kerää ihmisten unelmia postikorteille. Mistä projekti sai alkunsa ja kuka on mies idean takana?

– Post Our Dreams on projekti, jonka tarkoituksena on inspiroida ihmisiä. Ihmiset voivat kirjoittaa unelmansa postikorteille ja lähettää ne minulle postissa. Skannaan ne ja julkaisen nettisivullani, hanketta luotsaava Olli Lukkari tiivistää.

Vaikka postikortteihin kirjatut unelmat vaihtelevat laidasta laitaan, nousee muutama teema ylitse muiden. Monet ihmiset haaveilevat onnesta, rakkaudesta ja matkailusta. Myös henkilökohtaiset saavutukset ovat arvossaan.

– Moni haluaa tehdä jotain merkittävää, oli se sitten miten pientä tahansa, Lukkari kertoo.

Salaisuuksista postikorttiunelmiin

 

Post Our Dreamsin esikuva on amerikkalainen PostSecret, johon ihmiset voivat lähettää salaisuuksiaan anonyymisti. Se on nykyisin maailman luetuin mainokseton blogi.

– Törmäsin netissä PostSecretin perustajan Frank Warrenin puheeseen, jossa hän kertoi aloittaneensa projektin jakamalla kolmetuhatta korttia Washingtonin kaduilla randomeille ohikulkijoille. Warren sanoi ettei tiennyt yhtään mitä odottaisi, mutta yhtäkkiä kortteja rupesi tulemaan Australiasta ja Irakista ja homma rupesi kasvamaan, 22-vuotias Olli Lukkari muistelee.

Jyväskylän yliopistossa erityis- ja luokanopettajaksi opiskeleva Lukkari kertoo, että Post Our Dreamsin taustalla oli myös hänen omat pohdinnat elämänsä tavoitteista. Monen muun tavoin hän halusi tehdä jotain merkittävää ja löytää oman juttunsa.

– Sitten rupesin kysymään muilta ihmisiltä, että mitä unelmia heillä on. Sen jälkeen yhdistin PostSecretin unelmiin ja aloin keräämään näitä unelmia.

Unelmia on kertynyt kokoelmiin useita satoja.

Mittakaava kasvaa

 

Post Our Dreams ei ole vielä tuottanut omistajalleen mitään, vaan postikortit on painatettu kokonaan omin rahoin. Ensimmäiset kortit Olli Lukkari jakoi Helsingin Senaatintorilla kesällä 2012.

– Sanon aina ihmisille, että se kun ekan kerran lähdin tekemään tätä projektia oli pelottavimpia juttuja mitä olen ikinä tehnyt. Pelkäsin että mitä jos tämä ei lähde mihinkään, mitä jos hirveästi mainostan tätä julkisesti ja tämä epäonnistuu? Mutta onkin käynyt oikeastaan ihan päinvastoin, hankkeen vetäjä iloitsee.

Pikkuhiljaa Post Our Dreams on myös laajentanut toimintaansa. Postikorttien lisäksi sivuilla on nyt alettu julkaista merkittäviä unelmiaan toteuttaneiden ihmisten haastatteluita. Lukkarin mukaan tuleviin tavoitteisiin kuuluu myös taidenäyttely ja paljon muuta.

– Ehkä eniten haluan että tähän saisi kasattua ihmisjoukon ympärille. Ihmisillä saattaisi olla vaikka eri unelmia, mutta tämä kokoaisi inspiroivia ja unelmoivia ihmisiä yhteen. He voisivat yhdessä toteuttaa unelmiaan ja olisi yhdessä sellainen porukka, joka aina tukee toinen toisiaan.

Idealisti, realisti vai molempia?

 

Ihmisjoukon kokoaminen ja taidenäyttelyn järjestäminen ovat Olli Lukkarin suunnitelmissa vasta alkua. Tulevaisuudessa hän haluaisi mm. tehdä Post Our Dreamsista yrityksen, kiertää puhumassa unelmista esimerkiksi kouluissa ja järjestää omia unelmakursseja.

– Ne on sitten ehkä pidemmän tähtäimen suunnitelmia. En niitäkään sano epärealistisiksi, mutta ne vaativat enemmän paneutumista, Lukkari arvioi.

Olli Lukkarin puheet saattavat kuulostaa jonkun korvaan korkealentoisilta. Hän ei kuitenkaan miellä itseään idealistiksi.

– Ennen olin siinä mielessä paljon enemmän idealisti, että mulla oli ajatuksia mutta en tehnyt mitään niiden eteen. Nyt kun olen ruvennut tekemään asioita ja tämä on muutamassa kuukaudessa levinnyt näinkin paljon, niin tavallaan pidän itseäni realistisena idealistina. Uskon kyllä kaikkeen mitä teen ja uskon että voin päästä tosi pitkälle.

 

Post Our Dreamsin nettisivut: http://postourdreams.blogspot.fi/
Post Our Dreams Facebookissa: https://www.facebook.com/postourdreams

 

Omista unelmistaan voi rupatella myös Teleportaasin keskustelupalstalla.

Lisää luettavaa

0 Kommenttia

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>