ILMIÖT September, 21st 2013 by

"Oli tarkotus pitää heteroille tämmöinen hauska tapahtuma"

Download PDF

 

Hetero Pride ei mennyt ihan nappiin. Tapahtuman järjestäjä, Jani Salomaa, kokee homoseksuaalisen olevan niin yliedustettuna suomalaisessa yhteiskunnassa, että hän näki vastaavasti heterokulttuurin nostatuksen tarpeelliseksi tilanteen tasapainottamiseksi. Yleisten vastakommenttien mukaan jo Salomaan hahmottelema epätasa-arvoinen asetelma heterouden ja homouden välillä oli niin älytön, ettei Hetero Prideä voinut ottaa tosissaan. Tapahtuman vastamielenosoitus keräsikin huomattavan paljon enemmän osallistujia, jotka olivat myös äänekkäämpiä – ja räävittömämpiä.
 

Yleinen naurunkohde

 
Useat Hetero Pridessä puheenvuoroaan pitäneet olivat kummallisia huru-ukkoja tai kuumottavia kuulapäitä.Vakavasti otettavaa argumentointia kuuli varsin harvalta. Täyspäisistä puhujista monet pohjasivat näkemyksensä Vanhaan testamenttiin. Vartavasten mielenosoitusta varten printatut julkihetero-t-paidat näyttivät nolosti pompöösiltä epämääräiseen osallistujajoukkoon yhdistettynä.

Hetero Pridestä tulee mieleen keskiaikaisilla kylämarkkinoilla jalkapuuhun lukittu rosvo, jota koko kylän väki heittää mädillä tomaateilla ja mollaa yhteen ääneen. Homous on, niinkuin kuuluukin olla, yleisesti hyväksyttyä ja nyt kun joku sitä kyseenalaistaa, on Twitterissä, Facebookissa ja vastamielenosoituksessa solvaaminen hyväksyttyä ja siistiä.

Ihmisten välisen tasa-arvon edistäminen ja perusteettomien valta-asetelmien kyseenalaistaminen on yhteiskunnassa tietysti suotavaa sivistyksen lisäämiseksi, mutta myös keinojen pitäisi olla sivistyneitä ja yhteisymmärrystä lisääviä.

Teleportaasin livetviittaukset paikan päältä: @teleportaasi
 

Herr Kommandant Jani Viinikainen

 
Tapahtuman jälkeen somessa kiersi kuva, jossa yksi tapahtuman järjestäjistä, Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin hallituksen jäsen Jani Viinikainen, esiintyy natsitervehdyksessä poseeraavien heteropride-osallistujien keskellä. Viinikainen väitti ajautuneensa kuvaan lähinnä vahingossa ja oli ”väärässä paikassa väärään aikaan”.

Pian kuvan jälkeen kiertoon levisi Hämeenlinnalaisessa metsässä Seppo Lehdon kuvaama video ja kuvia, jossa täsmälleen Viinikaisen näköinen mies heilui kuminen Hitler-naamari päässä, käsi osoitettuna 45 asteen kulmaan. Viinikainen kommentoi asiaa Ylen haastattelussa näin:

”– Minä en kyllä siinä ole. En ole ollut paikalla. En tiedä, mistä tällaiset leikellyt pätkät ovat tulleet. Henkilö voi olla ihan joku muu, nykytekniikalla aivan varmasti. En voi sanoa kuin että sairasta touhua.” 

Myöhemmin Viinikainen myönsi tosiaan olleensa kuvissa, mutta huomautti, että hän teki natsitervehdyksen vasemmalla kädellä, kun se oikeasti kuuluisi tehdä oikealla kädellä. Siis kyseessä oli vain hauska tsoukki.

Jani Viinikaisen aiempia natsilarppailua löytää täältä.

isNigCi

Lisää luettavaa

  • Ei samankaltaisia kirjoituksia
1 Kommentti

Jaa artikkeli

  • Ivan

    Vapaus on heteroilla, suokooon sen muillekkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>