KULTTUURI February, 11th 2014 by

Hello My Name is Radio Helsinki

Download PDF

Uudistunut Radio Helsinki juhli toimintansa jatkumista Adams-klubilla Hello My Name is Radio Helsinki -bileissä 30.1.2014. Tapahtumaa isännöineet Edu ja Sacha Remling kertoivat lyhyesti ajatuksistaan kaupunkikulttuurin tilasta.

Mikä on kaupunkikulttuurin tila vuonna 2014 etenkin radion kannalta?

E: Radio Helsinki on ainoita semmosia radiokanavia, jotka pystyy katu-uskottavasti tuomaan kaupunkikulttuuria jollain tapaa esille. Siellä on joka kaupunkikulttuurin saralta joku asiantuntija. Jos miettii vaikka musiikin genrejä, niin meillä on niiden johtohahmoja, jotka on ollut vuosia värkkäämässä ja junailemassa monia juttuja. Eli katu-uskottavuus on Radio Helsingin osalta aika tapissa, ja sillä on todella uskollinen kuuntelijakunta, joka ei kuuntele mitään muuta.

Eikö vaikka Basso ole vahva tekijä? 

E: Basso on siitä erilainen, että se on paljon nuoremmalle kuuntelijakunnalle. Mä oon ollut molemmissa duunissa ja mä oon pitänyt Bassoa lätkätermein sanottuna farmina. Että sieltä nostetaan tekijöitä esille. Mutta en mä halua vähätellä yhtään Basson ohjelmia, mutta mitä vanhemmaksi jengi tulee, niin sitten niitä vakikuuntelijoita tulee messiin.

Onko median sirpaloituminen hyvä vai huono asia kaupunkikulttuurin kannalta? Siis verrattuna aiempaan, jolloin esimerkiksi MoonTV oli yksinään merkittävä vaikuttaja. 

SR: Silleen tilanne on erilainen, ettei kukaan ole enää riippuvainen jostain mediasta, vaan kaikki on nykyään omillaan. Ei kukaan voi enää omia jotain asioita niinkun MoonTV ehkä omi. Kaikilla on nykyään omat platformit. Joku Facebook-sivu on nykyään parempi kuin tv-kanava. Vitusti paljon enemmän hyviä asioita tehdään nyt kuin ennen vanhaan.

E: Jotkut on ehkä tehnyt joitain juttuja pois alta, joten uskalletaan lähteä kokeilemaan.

On ollut puhetta, että Radio Helsinki tähtäisi jonkinlaiseksi kaupunkikulttuurin isommaksikin vaikuttajaksi. Osaatko kertoa siitä jotain? 

E: Radio Helsinki yrittää ylläpitää aktiivisen kaupunkilaisen osaa. Netti lähtee vahvemmin käyntiin maaliskuussa toivon mukaan jos kaikki asiat menee kohdalleen. Totta kai saadaan videomateriaalia näistä päivän jutuista radiossa ja mahdollisesti jotain tv-ohjelmien tapaista.

Lisää luettavaa

0 Kommenttia

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>