IHMISET June, 4th 2014 by

Urbaani viidakkoseikkailijatar pitää mielen avoinna

Download PDF

Päästäkseen matkalle ei tarvitse ostaa lentolippua jonnekin mahdollisimman kauas. Urbaani viidakkoseikkailijatar -matkablogin Laura Santaselle matkailu on pikemminkin mielentila. Bloggari kertoo lähiseutumatkailusta Stad.TV:n ohjelmassa.

Juttelin viime vuonna Helsingin Rautatientorilla olutfestareilla japanilaisen turistin kanssa. Mies kertoi kokemuksistaan Helsingissä: munkkikahvista Kauppatorilla, Temppeliaukion kauniista avaruudesta, valokuvasta Tuomiokirkon edessä ja piknikistä Suomenlinnan valleilla. Kivoja paikkoja, mutta niin kovin pinnallisia, ajattelin. Myöhemmin nousin oranssin sightseeing-bussin kyytiin ja hämmästelin, kuinka kierros ei kertaakaan vienyt Pitkänsillan pohjoispuolelle. Japanilaisturistikaan ei ollut edes kuullut Kallion trendipaikoista, Puu-Käpylän idyllistä saatika Itä-Helsingin lähiöistä.

Monet turistit ympäri maailman kokevat matkakohteistaan vain helpoimmat ja matkaoppaiden ensimmäisillä sivuilla esitellyt nähtävyydet. He menettävät paljon. Valitettavan usein paikalliset jumiutuvat vastaavasti omiin kantapaikkoihinsa ja haikailevat mahdollisimman eksoottisiin maailmankolkkiin vaihtelun saamiseksi.  Laura Santasen mukaan he voisivat löytää vaihtelua vähemmälläkin. Olimme kävelemässä Maailma kylässä -festivaalin tapahtumavilinän keskellä Helsingin Kaisaniemen puistossa.

 Joku sanoo, että menee vain Tallinnaan tai vain Turkuun. Mikä se vain siinä on? Vaikuttaa, että kauas matkaamisella on jokin itseisarvo, mikä on tyhmää, kun halutessaan kotikaupungistakin voi löytää paljon nähtävää ja koettavaa.

Santanen kirjoittaa blogissaan Helsingin kauneimmista auringonlaskupaikoista, hylättyjen rakennusten tutkimisesta ja kaupunkikulttuurista. Hän matkustaa myös ulkomailla ja muualla Suomessa, mutta ote pysyy tiukasti vaihtoehtoisemmassa, sivukujia kartoittavassa tyylissä. Urbaani viidakkoseikkailijatar haluaa pitää silmät auki ja mielen vastaanottavaisena.

Laura Santanen netissä:
Blogi: http://www.city.fi/blogit/urbaaniviidakkoseikkailijatar
Facebook:  https://www.facebook.com/UrbaaniViidakkoseikkailijatar
Twitter: https://twitter.com/LauraUrbaani
Instagram: http://instagram.com/UrbaaniLaura

Stadi.TV on Helsingin kaupungin tukema Helsingin seudulla vaikuttava yhteisömedia. Video on Stadi.On Bloggaaja -ohjelman jakso. Ohjelmassa tutustutaan helsinkiläisiin bloggaajiin. Kirjoittaja tuottaa sisältöä sekä Stadi.TV:lle että Teleportaasille.  

 

 

 

 

Lisää luettavaa

1 Kommentti

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>